Et lille stykke Danmarks historie

Sidste del af Den Danske Klassikere bød på det helt nye MTB løb kaldet kongesporet, som blev afviklet i Roskilde. MTB er ikke min stærke side, og efter en uge med arbejdsdage på 10 til 12 timer, og en 17 timers arbejdsdag om lørdagen /dagen før løbet, og derefter kun  5 timers søvn var det slet ikke optimal. Inden kongesporet førte jeg til min egen overraskelse Den Danske Klassiker. Jeg vidste at det ville blive svært at holde føringen, ikke mindst da jeg på grund af arbejde ikke har fået trænet nok. Min længste tur på MTB har været på  50 km. En ting var dog sikkert, jeg vil kæmpe til det sidste.
Jeg havde pakket alle mine ting og bilen straks jeg kom hjem fra arbejde lørdag aften, hvilket var fedt om morgenen, hvor jeg så bare kunne sætte mig ind og køre af sted. Jeg ankom ca. 90 min før starten, fandt en p-plads og skyndte mig at få fat i mit nummer.
Jeg vidste at man på de første 3-4 km skulle køre sammen, inden løbet blev givet frit. Jeg kunne se at der var en del asfalt i starten, og jeg holdt mig derfor i første halvdel af feltet. Hvordan pokker det gik til, ved jeg ikke, men jeg lå med godt fremme, men lige da vi begyndte at komme væk fra det samlede stykke, punkterede jeg på baghjulet. Jeg forstår det stadig ikke helt, hvordan det er skete. Jeg bevarede heldigvis roen da jeg blev overhalet. Fra at ligge omkring top 25 i starten, blev jeg den sidste da jeg endelig var  færdig med at lappe, øv, øv. Den næste time går med skiftevis at løbe og cykle mellem folk, hvilket gør, at man bruger alt for mange kræfter. Jeg går stille og roligt mere og mere død, og på den sidste runde tur i skoven gider jeg ikke rigtig mere. Jeg tænker, at nu gælder det bare om at komme hjem. Jeg prøvede hele tiden at fokuser på at finde en god rytme, selvom  jeg tænkte at 1, 2, 3, 4, 5 pladsen var røget i Den Danske Klassiker.
Jeg kom i mål som nummer 126 ud af 179 der gennemførte (der var 250 til start). Der sidder jeg så og tygger mig igennem en lille kop pasta, og tænker lidt over det hele. Jeg er træt af at jeg punkterede, men jeg gjorde alt hvad jeg kunne og kæmpede mig igennem. Til min store overraskelse opdagede jeg, at jeg endte som nummer 2 i den samlede cup, hvilket jeg meget stolt af. I forhold til hvor meget jeg har måttet kæmpe mig igennem alle 4 cup, kan jeg ikke andet end være stolt.
Den Danske klassiker er helt sikkert en Cup jeg gerne vil køre igen. Jeg kunne  godt tænke mig, at prøve at stille op til start hvor jeg lidt mere forberedt end jeg var i år. Det er dog ikke sikkert, at jeg kommer til at køre hele cuppen de næste par år, men det må tiden vise.

1383502_10151951536854804_470586593_n 1391770_10151952764664804_1693746660_n

Category(s): Sport

Comments are closed.